Onze piloten

AOC
Air Operator Certificate

SAFETY FIRST! ALWAYS

Silver Flight heeft een Air Operator Certificate (AOC). Deze vergunning van het Ministerie van Infrastructuur en Waterstaat wordt alleen afgegeven als een luchtvaartmaatschappij voldoet aan de hoge Europese standaarden van de European Union Aviation Safety Agency (EASA). Training, onderhoud en de vluchtoperaties staan onder toezicht van de Nederlandse Autoriteiten ILT vroeger ook bekend als Rijks Luchtvaart Dienst). De eisen waar andere luchtvaartmaatschappijen zoals KLM, Transavia of TUI aan moeten voldoen, gelden dus ook voor Silver Flight. Daarnaast controleert het Silver Flight team 24/7 of alles 100% veilig is.

Onze piloten

Meest ervaren piloten aan boord

Alle vliegtuigen van Silver Flight worden gevlogen door een captain en een co-piloot. De Captain is de meest ervaren piloot aan boord, de co-piloot heeft echter een net zo belangrijke functie. Zij controleren elkaar, zodat de vlucht 100% veilig wordt uitgevoerd. Allen hebben een zware vliegopleiding achter de rug en behaalden daarbij een specifieke goedkeuring om op de Pilatus PC-12 te mogen vliegen. Voor indiensttreding bij Silver Flight volgden ze de Silver Flight "Operator Conversion Course" om te voldoen aan de allerhoogste veiligheidseisen. Ook worden onze piloten onderworpen aan een uitgebreid gezondheidsonderzoek voordat ze worden aangenomen. Elk half jaar worden ze opnieuw getest en geëxamineerd.

Piloten

Contact

Vraag? Laat het ons gerust weten of bel voor persoonlijk advies met een van onze private aviation experts naar +31(0)23 583 6096