Innovatie en Onderzoek

Electrisch vliegen

Elektrisch vliegen

Het liefst zou Silver Flight elektrisch willen vliegen. Helaas is dit commercieel nog niet mogelijk. Hoewel elektrisch vliegen wel mogelijk is in experimentele vliegtuigen, bestaan er nog geen commercieel toegestane elektrische vliegtuigen. De ontwikkelingen gaan echter snel en Silver Flight houdt deze ontwikkelingen scherp in de gaten. Zodra één van deze projecten door de Luchtvaart Autoriteiten gecertificeerd gaat worden zal Silver Flight vooraan in de rij staan om elektrisch vliegen aan te kunnen gaan bieden aan het Nederlandse publiek. Het bezit van het AOC Certificaat stelt ons in staat/maakt het mogelijk dat wij commercieel vluchten kunnen gaan verkopen.

 

Aan het laden....

ALICE, EEN VAN DE GROTE BELOFTEN IN ELEkTRISCH VLIEGEN

Een bekend voorbeeld van innovatie van elektrische vliegtuigen is de volledig elektrische Alice van Eviation. Rolls-Royce heeft een voortstuwingssystemen ontwikkeld dat dit toestel zal kunnen gaan aandrijven. Volgens Eviation zal het volledig elektrische vliegtuig negen passagiers en twee bemanningsleden tot 650 mijl kunnen vervoeren met een kruissnelheid van 450 km/uur, op één batterijlading. Alice is ontworpen om vanaf het begin elektrisch te zijn: het heeft drie gedistribueerde propellers en combineert de nieuwste innovaties op het gebied van casco-ontwerp en lichtgewicht materialen, batterijtechnologie en integratie, thermisch beheer en autonomie. Het is een echte primeur in zijn soort. Alice werd voor het eerst gepresenteerd op de Paris Air Show in 2019.

Silver Flight houdt dit project scherp in de gaten!

 
CO2
Reis bewust en verminder je Global Footprint
Klimaat Compensatie
Over CER's certificaten en meer
Innovatie
Innovatie & Onderzoek

Contact

Vraag? Laat het ons gerust weten of bel voor persoonlijk advies met een van onze private aviation experts naar +31(0)23 583 6096